Förskolans traditioner

Vi har en mängd härliga traditioner som t.ex. Antistillaspelen, Astrid Lindgrendagen, Lilla Vasaloppet, Vi i vår Förskola och sommaravslutning som bidrar till en härlig vi -känsla och stor glädje.

Våra traditioner bidrar till ett lustfyllt, utmanande, lärande!

Allt det och mycket mer får barnen och även vi vuxna när vi tillsammans arbetar med våra traditioner. Det är uppskattat av både barn och personal och inrymmer många tillfällen till lärande i spännande former.

  1. Varje termin inleder vi med temat vi i vår förskola med grund i läroplansområdet normer och värden. Hur ska vi vara mot varandra för att alla ska ha det bra och uppleva sig trygga i förskolan?
  2. Lucia firar vi genom att bjuda in vårdnadshavare att uppleva förskolans Luciatåg. Vi brukar hålla till utomhus. 
  3. Lilla Vasaloppet körs i början av året oavsett om vi har förmånen att ha tillgång till snö eller ej. Med nummerlapp på bröstet och med hjälp av skidor eller till fots tar barnen sig runt banan. I mål blir det medalj och blåbärssoppa.
  4. I maj firar vi Astrid Lindgrens Dag, då klär de barn som vill ut sig till någon av Astrids sagofigurer. I trädet kanske det hänger sockerdricka och kanske finns det en skatt gömd...
  5. Antistillaspelen går också av stapeln i maj och är en gemensam tradition i Antistilla förskola skola. En femkamp där eleverna i årskurs 3 är funktionärer och övriga barn och elever deltar med liv och lust utifrån var och ens förmåga.
  6. Sommaravslutning blir avrundningen på läsåret då förskolans barn sjunger och vårdnadshavare bjuds in och vi avslutar med tårtkalas. 

Kontakta oss

Antistilla, Stiftelsen Lagnövallen
Toivovägen 8
134 32 Gustavsberg
08-570 320 70
antistilla@antistilla.se

 

 

 

Om webbplatsen

Om cookies

Antistilla © 2015