Måltider i förskolan

Vi serverar frukost, lunch och mellanmål samt frukt eller grönsak på förmiddagen och i slutet av dagen. Frukost och mellanmål köper vi in och iordningställer själva. Luncherna tillagas i köket på Munkmora skolan. Vi erhåller bidrag från Europiska jordbruksfonden för den mjölk vi serverar.

Frukost, lunch och mellanmål

Vi har valt catering då vi saknar möjlighet till storkök. Vesna stjärnkocken på Munkmora skola tillagar våra luncher. Ett samarbete som vi är nöjda med och vi följer kontinuerligt upp, kvalité, utseende, mängd och vad våra barn tycker om maten.

Vesna lagar så mycket mat som möjligt från grunden och arbetar efter Bra mat i förskola/skola och följer Livsmedelverkets rekommendationer. De och vi på Antistilla anser att den mat som vi vuxna väljer att servera eller att inte servera har stor betydelse för vilka matvanor barnen får. Vi anser att tillgång till variation av maträtter med möjlighet att smaka och testa ger en grund för att etablera nya goda matvanor. Talriksmodellen ligger till grund för våra måltider.

Vårt gemensamma mål är att servera en så allsidig och nyttig kost som möjligt.

Matsedel hittar du som vårdnadshavare på Schoolsoft

  1. Frukost. De barn som önskar äta frukost ska vara på plats före 07.30. Till frukost serverar vi t.ex. gröt, fil, mjölk och flingor, smörgås och mjölk.
  2. Lunch. Vi hämtar maten från Munkmoraskolans kök och kör den direkt till enheterna där den serveras omgående. Vi äter klockan 11.00. Matsedel finner du via länken här ovan.
  3. Mellanmål. Serveras ca 13.45 och brukar bestå av smörgås, pålägg och mjölk. Frukt eller grönsaksbit, fil, yoghurt, flingor och musli.
  4. Frukt eller grönsaksbit serveras mellan frukost och lunch och i slutet av dagen.
  5. Specialkost. Är ditt barn i behov av specialkost. Vänligen fyll i formuläret som du kan hämta här. Lämna det däreter till rektor.

 

Kontakta oss

Antistilla, Stiftelsen Lagnövallen
Toivovägen 8
134 32 Gustavsberg
08-570 320 70
antistilla@antistilla.se

 

 

 

Om webbplatsen

Om cookies

Antistilla © 2015